Torsdag 14. november vil Færder vgs åpne sine verksteder for publikum. Her vil de som besøker oss få prøve seg på ulike verkstedaktiviteter veiledet av elever og lærere. Vi vil vise frem aktiviteter innenfor alle yrkesfagstilbudene våre, og i vårt studieforberedende utdanningsområde kunst, design og arkitektur (KDA). Aktivitetene legges opp slik at alle kan få prøve seg uansett alder.

Skolens verksteder vil være åpne kl 16.00 – 20.00. Møt opp i resepsjonen ved hovedinngangen når det passer, så vil tilgang til de ulike aktivitetene anvises derfra.

Færder kommune ønsker at det blir startet opp igjen med Natteravner både lokalt i Færder og i Tønsberg kommune, da det er bekymring rundt deler av ungdomsmiljøet. Derfor inviterer kommunen, i samarbeid med FAU, alle foreldre på ungdomsskolene til møte om Natteravner.

«Et annerledes juletre» videreføres i 2019. Som i fjor vil det henges opp lapper med julegaveønsker fra lokale barn og ungdom, som av ulike årsaker trenger å få ønskene sine oppfylt. Kommunen samarbeider med lokallagene Røde Kors i dette tiltaket. Lappene med julegaveønsker henges opp på juletrær på Teie torv og ved Spar i Tjøme sentrum i månedsskiftet november/desember.

FAU inviterer til dialogkonferanse for foreldre med temaet:

• "Hva skal til for å få gode år på Borgheim?" for 8. trinns foresatte
  • "Hva rører seg på 9.trinn nå?"

Elever fra 9. og 10. trinn deler sine erfaringer og gir råd til foreldre. Etter en kort felles samling i foajeen vil vi bruke tiden til å diskutere temaer og bli bedre kjent med hverandre i mindre grupper ut fra hver klasse.

Tidspunkt:
Foresatte 8.trinn: Onsdag 23. oktober, kl. 19.00-20.30
Foresatte 9.trinn: Onsdag 24. oktober, kl. 19.00-20.30

Hvor:
Borgheim ungdomsskole, foajeen.

Mer informasjon kommer på skolen Facebookside.

Aktiv Tønsberg og Færder er et gratis aktivitetstilbud for barn og unge. Tilbudet starter opp igjen i uke 37. Bli med! Kalenderen er nå oppdatert med nye aktiviteter.

Onsdag 27. november 2019 kl.18.00-20 inviterer FAU, FKFU (Færder kommunale foreldreutvalg) og Færder kommune til storforeldremøte i Nøtterøy kulturhus.

Til foreldremøtet har vi invitert Mathias Øhra. Han er en frisk, levende og engasjert pedagog fra fra universitet i Sør-Øst Norge  som skal holde foredraget «Livsmestring i selvrealiseringens tid»

Folkehelseprosjektet i Færder vil også bli presentert, her vil du blant annet få gode råd og tips fra ungdom og foreldre for hvorfor det er viktig at foreldre engasjerer seg.

Mattias Øhra:
De voksne må ta mer ansvar. De bør bør vise at det å være helt alminnelig er helt greit. Alle bør senke skuldrene litt,  ikke alltid jakte på det som er bedre, finere, sunnere eller mer trendy.

Du får gratis mat og vi finner på diverse aktiviteter. Du finner oss på Teigar ungdomsskole.

NB! Vi har nye åpningstider:

Mandager kl 15:00 - 20:00
Torsdager kl 15:00 - 20:00

Du finner oss også på www.facebook.com/fritidfaerder og på Instagram @fritidssenter_faerder

Mer informasjon: færderkalender.no

Arne Veierød / Lene Ingdal
E-post:
arne.veierod@faerder.kommune.no
lene.ingdal@faerder.kommune.no

Som følge av flere bekymringsmeldinger om økende rusbruk, beefing, voldsbruk og avtalte slåsskamper samt filming av slåsskampene ble det i våres satt sammen en prosjektgruppe i Færder kommune, som skulle kartlegge situasjonen og gi forslag til tiltak. Onsdag 18. september ble rapporten «Beefing, voldsbruk og avtalte slåsskamper blant ungdom i Færder» lansert. Rapporten inneholder funn og forslag til handlingsplan.

ALLE ELEVER SOM SKAL PÅ BYGGCAMP MØTER 9.20 i morgen.

De som skal på tur møter kl 08.40 (har fått beskjed)

Folkehelseinstituttet oppfordrer alle landets skoler og barnehager til å delta på nasjonale halvårlige aksjoner mot hodelus som arrangeres årlig i uke 10 og 35.

Jeg håper alle elever og foresatte på vår skole støtter opp om aksjonen slik at vi i fellesskap kan redusere luseplagen hos oss.

Les mer på Folkehelseinstituttet

Fremgangsmåte for å sjekke for hodelus.

Fant du det du lette etter?