En renere skjærgård - slik kan du bidra

Gutt som rydder en strand. Foto. - Klikk for stort bilde

Det finnes mange gode initiativer og aktiviteter når det gjelder rydding av skjærgården. På denne siden har vi samlet flere av disse gode initiativene slik at man enklere kan se hvordan man selv kan bidra til en renere skjærgård.

Ryddepakker og levering av avfall

Strandrydding

Strandrydde-dag søndag 5. mai

Skjærgårdstjenesten, Oslofjordens Friluftsråd i samarbeid med Færder nasjonalpark og Færder kommune inviterer til strandryddedag med rydding og hygge med base på Østre Bolæren. Etter dugnaden serveres pølser og drikke. Gratis båttransport fra Tønsberg (Kanalveien 15, 300 meter forbi Dags Marked). Ingen påmelding. Førstemann til mølla! Hele arrangementet er gratis. Les mer om arrangementet på denne siden.

Rydd selv hele året

Ta med familie, venner, naboer eller kollegaer og rydd et område ved sjøen. Meld fra om mengde avfall og sted på denne siden: fylkesmannen.no/soppeldugnad. Skjærgårdstjenesten får da beskjed og henter avfallet. Du får tilbakemelding på SMS. Husk at avfallet hentes med båt.

Rydd en øy etter lunsj

Grupper eller bedrifter (grupper på inntil 12 personer) som i ukedagene kan sette av tid til å rydde på en øy, kan kontakte Skjærgårdstjenesten for transport, til og fra et avtalt sted.
E-post: skj-tjenesten@havnoy.no. Telefon: 33 39 21 00.

Dykkere som finner spøkelsesteiner og garn

Vi oppfordrer dykkere som finner spøkelsesteiner og garn til å samle det sammen og legge det et sted der Skjærgårdstjenesten kan få tak i det. Meld gjerne inn sted og avfall på denne siden: fylkesmannen.no/soppeldugnad, slik at Skjærgårdstjenesten får beskjed.

Informasjon på vesar.no

Vesar har samlet mye informasjon om marin forsøpling på Vesar.no. Her får du gode tips og informasjon om strandrydding. Rydd en strand du også - bli med på Norges største kollektive ryddedugnad.

Fant du det du lette etter?