«Et annerledes juletre» videreføres i 2019. Som i fjor vil det henges opp lapper med julegaveønsker fra lokale barn og ungdom, som av ulike årsaker trenger å få ønskene sine oppfylt. Kommunen samarbeider med lokallagene Røde Kors i dette tiltaket. Lappene med julegaveønsker henges opp på juletrær på Teie torv og ved Spar i Tjøme sentrum i månedsskiftet november/desember.

Aktiv Tønsberg og Færder er et gratis aktivitetstilbud for barn og unge. Tilbudet starter opp igjen i uke 37. Bli med! Kalenderen er nå oppdatert med nye aktiviteter.

Onsdag 27. november 2019 kl.18.00-20 inviterer FAU, FKFU (Færder kommunale foreldreutvalg) og Færder kommune til storforeldremøte i Nøtterøy kulturhus.

Til foreldremøtet har vi invitert Mathias Øhra. Han er en frisk, levende og engasjert pedagog fra fra universitet i Sør-Øst Norge  som skal holde foredraget «Livsmestring i selvrealiseringens tid»

Folkehelseprosjektet i Færder vil også bli presentert, her vil du blant annet få gode råd og tips fra ungdom og foreldre for hvorfor det er viktig at foreldre engasjerer seg.

Mattias Øhra:
De voksne må ta mer ansvar. De bør bør vise at det å være helt alminnelig er helt greit. Alle bør senke skuldrene litt,  ikke alltid jakte på det som er bedre, finere, sunnere eller mer trendy.

Som følge av flere bekymringsmeldinger om økende rusbruk, beefing, voldsbruk og avtalte slåsskamper samt filming av slåsskampene ble det i våres satt sammen en prosjektgruppe i Færder kommune, som skulle kartlegge situasjonen og gi forslag til tiltak. Onsdag 18. september ble rapporten «Beefing, voldsbruk og avtalte slåsskamper blant ungdom i Færder» lansert. Rapporten inneholder funn og forslag til handlingsplan.

Tirsdag 3. september startet 7. trinn opp med skolepatrulje for å hjelpe de yngre elevene i trafikken.  Dette synes vi er helt supert!

Sammen om en trygg skolevei!

Folkehelseinstituttet oppfordrer alle landets skoler og barnehager til å delta på nasjonale halvårlige aksjoner mot hodelus som arrangeres årlig i uke 10 og 35.

Jeg håper alle elever og foresatte på vår skole støtter opp om aksjonen slik at vi i fellesskap kan redusere luseplagen hos oss.

Les mer på Folkehelseinstituttet

Fremgangsmåte for å sjekke for hodelus.

BARK er en møteplass med aktiviteter for barn i barneskolealder, 6 til 13 år. I BARK lærer barna hvordan de kan bruke sitt nærmiljø på en trygg og aktiv måte sammen med voksne frivillige. Det koster ingenting å være med.

Nytt etter høstferien 2019: Skooler har lansert nye apper for foresatte (Android og iPhone). Tilbakemeldingene så langt tyder på at de fungerer mye bedre enn de forrige.

Elever og lærere har fått egen Skooler-app. Lastes ned gratis fra App Store eller Google Play.

Vi minner om at man kan bruke Skoolers nettportal, se nedenfor. (Den framstår like bra som appen på f. eks. telefon.)

Innloggingslenke elever og lærere: Skooler for elever og lærere

Innloggingslenke foresatte: Skooler

Her er en kort film om Skooler for foresatte.

Se gode tips for elever (Herstad er brukt som eksempel - ellers likt for alle skoler):

Se tips for foresatte til lagring av bokmerke/favoritt på pc:
(Merk at fremgangsmåten vil variere noe avhengig av hvilken nettselser du bruker)

Du får tilgang til barna dine hvis de er elever i Færder-skolen, og du kan følge med på fravær og mye mer etter hvert som skolene tar funksjonene i bruk. Se eksempelsider til slutt i Skooler-info.

Fant du det du lette etter?