Takk for sist! Nå er sommerferien i gang, og vi håper batteriene lades og at dere er klare for nye og spennende utfordringer til høsten. Vi gleder oss til å møte dere! Her følger litt informasjon om oppstarten.

Et annerledes skoleår går mot slutten og sommerferien nærmer seg med stormskritt.

I år vil det være enda flere enn vanlig som ferierer i Færder, fordi vi ikke kan reise til utlandet. Sommerferien kan derfor bli lang for mange ungdommer, da det er få sommerjobber ledige og fritidsaktivitetene tar pause.

Meningsfulle aktiviteter og hyggelige sosiale fellesskap blir forhåpentligvis hverdagen for mange, men noen kommer også til å søke spenning i rus, kriminalitet eller andre uønskede aktiviteter.

Når risikofaktorene øker, er det særlig viktig å mobilisere beskyttelsesfaktorer. Dere foreldre utgjør den viktigste beskyttelsesfaktoren i ungdommers liv, både i ferien og i det daglige.

Færder kommune ber derfor dere foresatte om å passe litt ekstra på ungdommene deres denne ferien. Det kan være den håpefulle ser på dere som en pest og en plage, men det er minst like viktig at dere er til stede uansett. Din ungdom trenger deg.

Hva kan dere foreldre gjøre?

Er du bekymret for barnet ditt som ikke vil på skolen eller i barnehagen?
Er du selv en elev som synes det er vanskelig å komme på skolen?
Ta kontakt med oss så kan vi hjelpe til før utfordringene vokser seg større.

• Helsestasjonen har tilnærmet normal drift med smittevernhensyn, åpningstid 08-1500. De fleste kontrollene går som normalt med unntak av grupper, hjemmebesøk erstattes av konsultasjon på helsestasjonen. Helsesykepleier tar kontakt hvis avtaler avlyses. Det er ingen drop-in veiing eller andre oppmøter uten avtale. Hvis barnet eller forelder har symptomer på forkjølelse, må avtale utsettes. Det gjøres ny avtale. Det anbefales at kun en forelder følger barnet. Hvis du har spørsmål kan du ringe resepsjonen tlf: 408 01 230.
  • Skolehelsetjenesten er tilgjengelig på skolene fra uke 18. For 1. til 4. trinn er det ordinær drift med noen tilpasninger, inkludert vaksinasjon 2. trinn. For 5. til 10. trinn gjennomføres vaksinasjon, høyde/vekt og trivselssamtaler 8. trinn.
  • Svangerskapsomsorgen har ordinær drift fra uke 17. Det vil ikke tilbys barselbesøk eller kurs/gruppevirksomhet.

• Psykisk helseteam for barn og ungdom er tilbake til tilnærmet normal drift, men med noen begrensinger knyttet til smittevernhensyn. Tlf: 908 37 593. Send SMS med navn hvis vi ikke tar telefonen, så ringer vi deg tilbake. Vi har psykolog, familieterapeut og helsesykepleier i teamet. Telefonen er bemannet på dagtid 08-1530.
  • Fysioterapi og ergoterapitjenesten er tilbake til normal drift med noen begrensninger knyttet til smittevernhensyn. Tjenesten er tilgjengelig på telefon: 951 93 520.
  • Foreldreveiledning: ved behov for foreldreveiledning kan henvendelse rettes til fast helsesykepleier på helsestasjon eller skolehelsetjeneste, eller foreldreveiledningsteamet (SFT): Katrine Eik, tlf. 941 62 906 Maria Tandberg Rindsem, tlf. 905 25 428 Runar Haugan, tlf. 409 14 468

• Helsestasjon for ungdom har vanlig drift fra uke 17, men konsultasjoner avtales på forhånd. Helsesykepleier kan kontaktes på telefon/SMS: 959 72 595
  • Andre hjelpetelefoner:

I 2020 gjennomføres ungdataundersøkelsen i Færder kommune blant elever i 8.–10. klasse. For å gi et godt bilde av situasjonen i Færder, er det viktig at så mange som mulig deltar.

Torsdag 24/10 - landskamp i Nøtterøyhallen.
Norge-Japan! I godt samarbeid med Nøtterøy håndball
deler vi lokaler denne dagen, og får gratis billetter til kampen for de som er interessert. Kampen starter kl 19.00.
Fritidssenteret åpner som vanlig kl 15:00 og det serveres som alltid enkel mat mellom kl 15:00 og 16:00.

Fredag 25/10 - fredagsaktivitet
på fritidssenter Nøtterøy med åpningstider fra kl 18:00-21:30. Vi serverer mat ca
kl 19:00. Temaet er: morsomme eksperimenter!

Torsdag 31/10 og torsdag 7/11 får vi besøk av Nøtterøy Bridgeklubb
på fritidssenter Nøtterøy. De vil lære alle
som er interessert å spille kortspillet Bridge. Vi starter kl 17:30.

Aktiv Tønsberg og Færder er et gratis aktivitetstilbud for barn og unge. Tilbudet starter opp igjen i uke 37. Bli med! Kalenderen er nå oppdatert med nye aktiviteter.