Parkering

Her kan du finne mer informasjon om kommunens parkeringsplasser.

Teie torv

Parkeringsplassen har 58 avgiftsbelagte parkeringsplasser. Avgiftsparkeringen gjelder hverdager (kl. 9–18) og lørdager (kl. 9–16). Taksten i 2019 er kr 17,–/time. Det er 3 stk. plasser for forflytningshemmede og 2 stk. ladestasjoner – pris 3,– pr. kWh.

Tenvik

Parkeringsplassen har 160 parkeringsplasser og er i stor grad tilrettelagt for beboere og hytteeiere/besøkende til Veierland. Det er 2 stk. ladestasjoner – pris 3,– pr. kWh.

Avgiftsparkeringen gjelder i perioden 1. mai–1. september på alle dager kl. 8–20. Du kan bruke EasyPark-appen for å betale parkeringen, og du kan også kjøpe sesongkort via EasyPark.

Taksten i 2019 er:

 • kr 15,–/time
 • kr 133,–/døgn
 • kr 667,–/uke 
 • kr 3706,– pr. sesong

Sesongkort

 • Sesongkort kan kjøpes på EasyPark-appen 
 • Sesongkort kan kjøpes på Servicesenteret (Tinghaugveien 16, Nøtterøy).
 • Sesongkort kan også bestilles mot faktura på e-postadresse: service@faerder.kommune.no.
  • Oppgi: navn, adresse, telefonnummer, fødselsnummer og antall kort.
 • Sesongkortene for 2019 er tilgjengelig for kjøp tidligst 2. mai.

Reservering av parkeringsplasser for beboere

For reservering av parkeringsplasser for beboere på Veierland gjelder følgende forutsetninger:

Det leies ut parkeringsplasser til beboere på Veierland på følgende forutsetninger:

 • Boligeiere og leietakere med primærbolig og som ikke har/leier garasjeplass i Tenvik kan:
  • Leie parkeringsplass av kommunen. Leiepris 2019 er kr 1 662,– pr. år.
  • Etter søknad tildeles det også et gratis p-kort på ikke reservert plass for bil nr. 2 registrert på samme boligadresse.
 • Hvis næringsdrivende med ekstra stort transportbehov, etter søknad tildeles en ekstra reservert plass nær fergeleiet, er leiepris for 2019 kr 1 662,– pr. år.
 • Boligeiere og leietakere med primærbolig på Veierland som leier garasjeplass av Veierland Garasjesameie og som ikke har biloppstillingsplass for bil nr. 2 i tilknytning til sin garasjeplass, kan også tildeles et gratis parkeringskort på ikke reservert plass.
 • Leie for p-plass reguleres iht. konsumprisindeks.

Verdens Ende

Parkeringsplassen har ca. 120 avgiftsbelagte parkeringsplasser. Avgiftsparkeringen gjelder alle dager hele døgnet fra 1. april til 30. september. Taksten i 2019 er kr 14,–/time og kr 42,–/døgn. Det er 3 stk plasser for forflytningshemmede, 2 oppstillingsplasser for buss og det er oppført 4 stk. ladestasjoner – pris 3,– pr. kWh.

Sandøsund

Parkeringsplassen har ca. 25 avgiftsbelagte parkeringsplasser. Avgiftsparkeringen gjelder på alle dager fra kl. 8–20 fra 15. juni til og med 15. august. Maks parkeringstid er 1 time. Taksten er kr 12,–/time. Det er 2 plasser for forflytningshemmede. Det er gratis dagparkering på Fynsletta.

Lilleskagen

Parkeringsplassen har ca. 40 avgiftsbelagte parkeringsplasser. Avgiftsparkeringen gjelder alle dager hele døgnet fra 1. april til og med 30. september. Taksten for 2019 er kr 10,–/time og kr 26,–/døgn.

Fjærholmen

På nordre parkeringsplass er det ca. 180 parkeringsplasser. Maks parkeringstid er 12 timer. På søndre parkeringsplass er det ca. 190 parkeringsplasser. Maks parkeringstid er 48 timer. Parkeringen er gratis på begge disse plassene.

Rosanes

Parkeringsplassen har ca. 50 parkeringsplasser, parkeringen er gratis.

Elbil

Det gis ikke unntak for betalingsplikt på avgiftsbelagte parkeringsplasser for elbil i Færder kommune.

Feil på automaten?

Ved feil eller spørsmål om parkeringsordningen vennligst ring vår vakttelefon 415 10 416.

Parkeringsgebyr og kontrollsanksjoner

Parkeringsgebyr og kontrollsanksjoner er ilagt med hjemmel i forskrift av 18. mars 2016 nr 261 Forskrift om offentlig parkeringsgebyr og forskrift av 18. mars 2016 nr 260 Forskrift om vilkårsparkering for allmennheten og håndheving av private parkeringsreguleringer (parkeringsforskriften).

Klage på parkeringsgebyr

Klage på parkeringsgebyr gjøres ved å fylle ut skjema Klage/søknad om ettergivelse/frafall av kontrollsanksjon/parkeringsgebyr.

Frist for betaling

Betaling av parkeringsgebyret/kontrollsanksjonen skal skje innen 3 uker fra ileggelsesdagen selv om det fremsettes klage, jfr. blankettens bakside.

Medhold i klagen

Dersom du får medhold i klagen, vil parkeringsgebyret/kontrollsanksjonen tilbakebetales.

Kontaktinfo

Sentralbord
Telefon 33 39 00 00

Åpningstider

Mandag-fredag 08:00-15:00

Adresse

Tinghaugveien 16

Postboks 250

3163 Nøtterøy

Fant du det du lette etter?