Informasjon til deg som planlegger ferieopphold i Færder kommune

Verdens Ende. Foto. - Klikk for stort bilde

Færder kommune har mange hytter og sommerhus, og det betyr at vi får mange på besøk fra andre kommuner i ferier. Dette gjelder hele året, men særlig på sommeren. Som feriegjest i Færder kommune er du velkommen, og vi er stolte av å vise frem alt vi har å by på av vakker kystlinje samt gode kultur og naturopplevelser. Dersom du mottar helse- og omsorgstjenester i bostedskommunen din, og har behov for tjenester i Færder kommune, vil vi be deg om følgende:

1. Si i fra i god tid før du kommer. For at vi skal kunne planlegge tjenestetilbudet på best mulig måte, ber vi deg om å søke tjenestekontoret skriftlig i forkant av besøket. Det er nødvendig for Færder kommune å registrere personalia, og begrunnelse for hjelpebehov, slik at helsetjenesten kan kvalitetssikre oppdraget på forsvarlig vis. Klikk her for søknadsskjema for helse- og omsorgstjenester.
  2. Ta med deg eventuelle hjelpemidler, utstyr, medisiner og annet nødvendig utstyr til ferieoppholdet.

Som feriegjest har du rett på nødvendige helsetjenester i midlertidig oppholdskommune. Dette betyr ikke at du vil motta det samme tilbudet i Færder kommune som du får i hjemkommunen. I Færder kommune gjør saksbehandler på tjenestekontoret en selvstendig vurdering av hva kommunen kan tilby for at ferieoppholdet skal kunne gjennomføres på best mulig måte.

Har du behov for ytterligere avklaring, ta gjerne kontakt med tjenestekontoret på telefonnummer:
95 19 34 80 eller postmottak@faerder.kommune.no

Legevakt

Her kan du lese mer om legevakten. Legevakten skal også hjelpe deg når du ikke er i nærheten av fastlegen din, for eksempel ved ferie eller reise.

Fant du det du lette etter?