Melding om lus på skolen

Det er  rapportert utbrudd av lus.Klikk for stort bilde

 

Hodelus på en skole forsvinner ikke av seg selv hvis det først har havnet i håret hos noen.  Barna/ungdommene kan smitte andre lenge før de oppdager at de har lus!

Lusene må drepes eller kjemmes ut med lusekam. Vi anbefaler at man kombinerer disse to metodene. Prioderm shampoo eller Malation er det preparat som anbefales på apoteket. For best å finne lus bruker du et håndkle på skuldrene, godt lys og kamming av vått hår. Se etter lus på kammen og håndkleet. Egg vil du ikke kunne gre av, MEN; klekkes det nye lus av evt egg vil du oppdage disse gjennom kamming. Derfor er kammingen veldig vesentlig.

 

Egg finner ofte plass bak ører og i nakken i hårfestet. Har du egg skal du behandle barnet og betrakte det som det har lus. Barnet/ungdommen skal være hjemme fra skolen til 1. behandling har vært gjennomført.

 

Snakk ellers med barna om hvordan lus smitter; at en ikke skal bytte luer, børster strikk osv. Fint triks er å ha lua i armen på jakka når den henger i garderoben. Langt hår bør være i flette eller i hestehale (gjelder også gutter!).

www.apotek.no og www.lommelegen.no  er steder som har mer informasjon.