Klagerett på karakterer

Dette er en orientering om de bestemmelsene som gjelder for å klage på karakterer. Orienteringen er skrevet for deg som er avgangselev i grunnskolen og foreldrene dine. Hvis det er noe dere ikke forstår, bør dere spørre lærer eller rektor. Bestemmelser om klager på karakter finnes i forskrift til opplæringsloven kapittel 5.

Færder kommune ønsker at det blir startet opp igjen med Natteravner både lokalt i Færder og i Tønsberg kommune, da det er bekymring rundt deler av ungdomsmiljøet. Derfor inviterer kommunen, i samarbeid med FAU, alle foreldre på ungdomsskolene til møte om Natteravner.

«Et annerledes juletre» videreføres i 2019. Som i fjor vil det henges opp lapper med julegaveønsker fra lokale barn og ungdom, som av ulike årsaker trenger å få ønskene sine oppfylt. Kommunen samarbeider med lokallagene Røde Kors i dette tiltaket. Lappene med julegaveønsker henges opp på juletrær på Teie torv og ved Spar i Tjøme sentrum i månedsskiftet november/desember.

Torsdag 24/10 - landskamp i Nøtterøyhallen.
Norge-Japan! I godt samarbeid med Nøtterøy håndball
deler vi lokaler denne dagen, og får gratis billetter til kampen for de som er interessert. Kampen starter kl 19.00.
Fritidssenteret åpner som vanlig kl 15:00 og det serveres som alltid enkel mat mellom kl 15:00 og 16:00.

Fredag 25/10 - fredagsaktivitet
på fritidssenter Nøtterøy med åpningstider fra kl 18:00-21:30. Vi serverer mat ca
kl 19:00. Temaet er: morsomme eksperimenter!

Torsdag 31/10 og torsdag 7/11 får vi besøk av Nøtterøy Bridgeklubb
på fritidssenter Nøtterøy. De vil lære alle
som er interessert å spille kortspillet Bridge. Vi starter kl 17:30.

Aktiv Tønsberg og Færder er et gratis aktivitetstilbud for barn og unge. Tilbudet starter opp igjen i uke 37. Bli med! Kalenderen er nå oppdatert med nye aktiviteter.

Onsdag 27. november 2019 kl.18.00-20 inviterer FAU, FKFU (Færder kommunale foreldreutvalg) og Færder kommune til storforeldremøte i Nøtterøy kulturhus.

Til foreldremøtet har vi invitert Mathias Øhra. Han er en frisk, levende og engasjert pedagog fra fra universitet i Sør-Øst Norge  som skal holde foredraget «Livsmestring i selvrealiseringens tid»

Folkehelseprosjektet i Færder vil også bli presentert, her vil du blant annet få gode råd og tips fra ungdom og foreldre for hvorfor det er viktig at foreldre engasjerer seg.

Mattias Øhra:
De voksne må ta mer ansvar. De bør bør vise at det å være helt alminnelig er helt greit. Alle bør senke skuldrene litt,  ikke alltid jakte på det som er bedre, finere, sunnere eller mer trendy.

Som følge av flere bekymringsmeldinger om økende rusbruk, beefing, voldsbruk og avtalte slåsskamper samt filming av slåsskampene ble det i våres satt sammen en prosjektgruppe i Færder kommune, som skulle kartlegge situasjonen og gi forslag til tiltak. Onsdag 18. september ble rapporten «Beefing, voldsbruk og avtalte slåsskamper blant ungdom i Færder» lansert. Rapporten inneholder funn og forslag til handlingsplan.

Dersom du ønsker å melde seg som natteravn ønsker vi at du følger denne lenken og legger inn kontaktinfo.

Høstens foreldremøter er 3. og 10. september. 8. trinn først og 9. og 10. trinn sammen.

Fant du det du lette etter?