Bra mat 1

Er du nysgjerrig på dagens anbefalinger for ernæring?

Bli med på kostholdskurs!

Leser i bok 1

Hovedmålet med planen er å styrke språk-, lese – og skriveopp-
læringen i Færder kommune.
Den som ikke har språk, forblir utenfor
fellesskapet, med alt det innebærer.
Det er vårt oppdrag, å bidra til at vi gir
barn og ungdom de beste vilkåra for å utvikle sine språk- og leseferdigheter.

tnb_lb_logo

Er du mellom 10 - 12 år og liker å lese?

Da er kanskje bibliotekets leseklubb noe for deg!

GDPR_europe-3256079_1920

I forhold til den nye personvernforordningen (GDPR), ønsker vi en gjennomgang av hva dere som foreldre gir samtykke til. Derfor har alle elever i dag fått sendt hjem eget skjema som må fylles ut og returneres til skolen.
I den forbindelse kan vi dessverre ikke gi ut klasselister og lignende før samtlige i hver enkelt klasse har levert denne tilbake.

Skjema kan dere også finne her:

Samtykkeskjema__for_skole_2018 (PDF, 117 kB)

frukt-og-melk1

Rektor ved Teie skole har bestemt at ordningen med melk og frukt opphører, som en prøveordning neste skolesemester.

Det er flere gode grunner til at denne avgjørelsen er tatt.

For det første bryter ordningen med gratisprinsippet i kommunen. Selv om det er en frivillig ordning, så vil alt som koster penger oppleves som en press.
Skolen er en arena for utjevning av sosiale forskjeller, og ikke det motsatte. Lærerne forteller om såre opplevelser når melk og frukt skal deles ut. Det vil alltid være noen som aldri oppelver å få utdelt melk eller frukt.

For det andre er det knyttet kostnader til administrasjon.
Det brukes mye tid både for ledelse, lærere og assistenter til å klargjøre, skrive ut lister, plassere melk og frukt i kjøleskap, dele ut frukt og melk (nesten 200 melk og like mange frukt hver dag), sortere og kaste restene m.m. Dette er ressurser som «stjeles» fra elevene.

Skolen ønsker å bruke voksenressursen inn i læringsarbeidet.

For det tredje er dette et avfallsproblem. Det blir helt ut store mengder med melk hver dag, og kilovis med både uspist og halvspist frukt havner i søpla.
I disse tider hvor det er et fokus på å redusere matavfallet er ikke dette noe skolen ønsker å være en del av.

Rektor har informert FAU ved Teie skole om avgjørelsen.

Avslutningsvis oppfordrer jeg alle foresatte til å fortsette og sende med elevene gode og sunne matpakker og god drikke til maten. Melk går fint på termos og et halvt oppkutta eple smaker også kjempegodt!
Vann som tørstedrikke er også supert og er noe helsesøster anbefaler.

Skolen vil evaluere dette når semesteret nærmer seg slutten. Både FAU ved Teie skole, elevrådet og personalet vil da få uttale seg.

Unni Skogbakke
Konstituert rektor Teie skole

HPV-vaksine har vært et tilbud til jenter i 7. klassetrinn siden skoleåret 2009/2010. Fra høsten 2018 får gutter tilbud om HPV-vaksine. Det gir lik mulighet for gutter og jenter til å beskytte seg mot kreft som skyldes HPV (Humant papillomavirus).

Fant du det du lette etter?