Velkommen til skolestart

Kjære foresatte                                                                                                                                                            August 2019

Et nytt og spennende skoleår ligger foran oss og vi gleder oss til å se igjen alle elevene. Spesielt ønsker vi nye 1.klassinger og nye elever velkommen til skolen!

Her på Oserød skole arbeides det på spreng for å bli klare til mandag. I sommer har vi fått nytt ventilasjonsanlegg, og samtidig har vi satt inn dobbeltdører i basene. Dette gir oss muligheten til å dele opp arealene i basene til mindre rom med mindre forstyrrelser.

I 2020 iverksettes en ny læreplan for grunnskolen, gjerne kalt «Fagfornyelsen». Færder kommune er i forkant og godt forberedt. Vi tar i bruk læreplanen fra i høst. Dette innebærer nye måter å undervise på, og skal forhåpentligvis gi enda bedre læring og motiverte elever. Det blir mer temaarbeid, tverrfaglig undervisning, dybdelæring, mer elevaktivitet og elevmedvirkning. Sentrale verdier i den nye læreplanen er evne til samarbeid, utforskertrang, kritisk tenking, engasjement, identitetsutvikling, menneskeverd, etisk bevissthet, demokrati, miljøbevissthet, skaperglede m.m. Verden er ikke delt opp i fag, men elevene skal i større grad se helheter og meningen bak. Dette innebærer at det i mindre grad blir rene faglærere på trinnene.

På Oserød skole skal vi også ha et større trykk på de grunnleggende ferdighetene som lesing, skriving og regning. Vi har både leseveileder og regneveileder som våre spesialister, og de skal støtte lærerne i dette arbeidet.

Selv om vi i år har et overraskende lite 1.klassekull på 36 elever, så har tendensen vært at kullene har økt i elevantall. Vi har trinn på opptil 75 elever. Det er mange å «se» og bli godt kjent med for en lærer. Relasjonen mellom elev og lærer er noe av det viktigste for å ta vare på barna. Å bygge gode læringsmiljøer med god oppfølging er lettere i mindre grupper. Vi har derfor valgt å ha kontaktlærere som bruker mesteparten av tiden på sin gruppe. Det gir en større mulighet til bedre å følge opp hvert barn både faglig og sosialt. Hele trinnet skal likevel være sammen om mye og ha en sterk fellesskapsfølelse. Det vil være noen bytter av kontaktlærere innad på trinnet. Nye klasselister finner dere på Skooler. Bruk innloggingslenke på hjemmesiden.

Velkommen til skolestart mandag 19.august!

Kl.08.30 for 2.-7.trinn
Kl.09.30 for 1.trinnKlikk for stort bilde

Kari Skaalvik

Rektor Oserød

Fant du det du lette etter?