Kjære foresatte                                                                                                                                                            August 2019

Et nytt og spennende skoleår ligger foran oss og vi gleder oss til å se igjen alle elevene. Spesielt ønsker vi nye 1.klassinger og nye elever velkommen til skolen!

Her på Oserød skole arbeides det på spreng for å bli klare til mandag. I sommer har vi fått nytt ventilasjonsanlegg, og samtidig har vi satt inn dobbeltdører i basene. Dette gir oss muligheten til å dele opp arealene i basene til mindre rom med mindre forstyrrelser.

I 2020 iverksettes en ny læreplan for grunnskolen, gjerne kalt «Fagfornyelsen». Færder kommune er i forkant og godt forberedt. Vi tar i bruk læreplanen fra i høst. Dette innebærer nye måter å undervise på, og skal forhåpentligvis gi enda bedre læring og motiverte elever. Det blir mer temaarbeid, tverrfaglig undervisning, dybdelæring, mer elevaktivitet og elevmedvirkning. Sentrale verdier i den nye læreplanen er evne til samarbeid, utforskertrang, kritisk tenking, engasjement, identitetsutvikling, menneskeverd, etisk bevissthet, demokrati, miljøbevissthet, skaperglede m.m. Verden er ikke delt opp i fag, men elevene skal i større grad se helheter og meningen bak. Dette innebærer at det i mindre grad blir rene faglærere på trinnene.

På Oserød skole skal vi også ha et større trykk på de grunnleggende ferdighetene som lesing, skriving og regning. Vi har både leseveileder og regneveileder som våre spesialister, og de skal støtte lærerne i dette arbeidet.

Selv om vi i år har et overraskende lite 1.klassekull på 36 elever, så har tendensen vært at kullene har økt i elevantall. Vi har trinn på opptil 75 elever. Det er mange å «se» og bli godt kjent med for en lærer. Relasjonen mellom elev og lærer er noe av det viktigste for å ta vare på barna. Å bygge gode læringsmiljøer med god oppfølging er lettere i mindre grupper. Vi har derfor valgt å ha kontaktlærere som bruker mesteparten av tiden på sin gruppe. Det gir en større mulighet til bedre å følge opp hvert barn både faglig og sosialt. Hele trinnet skal likevel være sammen om mye og ha en sterk fellesskapsfølelse. Det vil være noen bytter av kontaktlærere innad på trinnet. Nye klasselister finner dere på Skooler. Bruk innloggingslenke på hjemmesiden.

Velkommen til skolestart mandag 19.august!

Kl.08.30 for 2.-7.trinn
Kl.09.30 for 1.trinn

Kari Skaalvik

Rektor Oserød

Bruk denne lenken til å logge inn på Skooler hvis ikke appen fungerer.

Kjære foresatte.

Mitt første skoleår på Oserød skole er straks over, og jeg vil takke for godt samarbeid, spesielt med FAU. Neste skoleår bringer med seg spennende endringer med Fagfornyelsen og mer temaundervisning.

Her på bygget utbedres ventilasjonsanlegget, og i den forbindelse vil basene bli delt av med doble dører. Dette vil gjøre det mulig å organisere annerledes med mer ro i basisgrupper. Teamet og trinnene vil likevel stå sterkt sammen.

Jeg ønsker dere alle en riktig god sommer!

Vennlig hilsen Kari-rektor

IST Direkte er et nettbasert system for daglig kommunikasjon mellom SFO og hjemmet som vi skal ta i bruk på alle kommunale SFO.  Det er derfor viktig at foresatte legger inn nødvendig informasjon om sitt barn og bruker dette for å legge inn ferieperioder, ulike avtaler ol. Fra begynnelsen av mars tar vi systemet i full bruk.

Innlogging for foresatte: https://faerder.direktesfo.no

Vi har laget noe korte veiledere for å hjelpe deg som foresatt i gang, dersom du trenger det

Hvis du ønsker eller trenger kan du lese brukerdokumentasjonen for IST Direkte. (PDF, 995 kB)

Vi har fått ny innlogging for de foresatte i IST Direkte: https://faerder.direktesfo.no

Den gamle adressen vil fungere en stund til, men det vil ikke være mulig å logge inn ved MinId der.

NB! Vi anbefaler å ikke bruke Internett Explorer som nettleser, siden noen opplever at siden ikke fungerer ved bruk av IE.

OSERØD DAGEN 2019

Oserød skole inviterer til felles

sommeravslutning for hele skolen:

Tirsdag 11. juni fra kl 16.00

Færder kommune har fått en ny løsning for å i vareta Individuell opplæringsplaner (IOP) og liknende elevdokumenter som forsatte og eldre elever har innsyn i.

Foresatte kan logge inn å se hvilke dokumenter skolen har laget og innholdet i disse.

Hvis du har spørsmål omkring ditt barns dokumenter så ta kontakt med kontaktlærer eller ledelsen ved skolen din.

1. trinn: Wencke Krüger, Gunn Hege Heidelberg, Erik Riise Berge

2. trinn: Rita Andersen, Cathrine Ness, Liv Berit Stensli, Heidi Uth, Hjørdis Marie Jenshaug og Benthe Lund

3. trinn: Nina Tangerud, Henriette Brinck, Unn Myrvold, Tone Danielsen, Grete Lill Noorda

4. trinn: Jonas Årset, Anniken Kirkeberg, Jannicke Kristensen, Anette Vetvik, Ina L. Bailey, May Lisbet Eriksen

5. trinn: Una Hvål Hansen, Ingrid T. Solaas, Rebekka Gudem, Andreas Kamfjord, Lisa Hjelme

6. trinn: Ann-Karin Kvalnes, Kjersti Øyan Kamfjord, Bente Grana Sandvik, Lisa Hjelme, Benthe Lund

7. trinn: Kristin Øilo, Kristine Havre, Elin Mathisen, Tone Josephsen, Benthe Lund og Una Hvål Hansen

Elevene har i dag innkassert "reflekspremien" fra FAU.

Oscar Almquist, Harriet Trippestad og Fabian Stordalen holdt en fantastisk flott konsert for hele skolen!

Både små og store var strålende fornøyd. Takk til FAU for en fin opplevelse.

Ønsker alle en riktig god vinterferie:)

Vi ønsker å minne om at vi IKKE har tatt i bruk meldingsfunksjonen i Skooler ennå. Skolen vil gi beskjed når den er klar. Inntil videre skal kommunikasjon skole-hjem fortsatt være via sms som tidligere.