Velkommen til skolestart

Kjære foresatte                                                                                                                                                            August 2019

Et nytt og spennende skoleår ligger foran oss og vi gleder oss til å se igjen alle elevene. Spesielt ønsker vi nye 1.klassinger og nye elever velkommen til skolen!

Her på Oserød skole arbeides det på spreng for å bli klare til mandag. I sommer har vi fått nytt ventilasjonsanlegg, og samtidig har vi satt inn dobbeltdører i basene. Dette gir oss muligheten til å dele opp arealene i basene til mindre rom med mindre forstyrrelser.

I 2020 iverksettes en ny læreplan for grunnskolen, gjerne kalt «Fagfornyelsen». Færder kommune er i forkant og godt forberedt. Vi tar i bruk læreplanen fra i høst. Dette innebærer nye måter å undervise på, og skal forhåpentligvis gi enda bedre læring og motiverte elever. Det blir mer temaarbeid, tverrfaglig undervisning, dybdelæring, mer elevaktivitet og elevmedvirkning. Sentrale verdier i den nye læreplanen er evne til samarbeid, utforskertrang, kritisk tenking, engasjement, identitetsutvikling, menneskeverd, etisk bevissthet, demokrati, miljøbevissthet, skaperglede m.m. Verden er ikke delt opp i fag, men elevene skal i større grad se helheter og meningen bak. Dette innebærer at det i mindre grad blir rene faglærere på trinnene.

På Oserød skole skal vi også ha et større trykk på de grunnleggende ferdighetene som lesing, skriving og regning. Vi har både leseveileder og regneveileder som våre spesialister, og de skal støtte lærerne i dette arbeidet.

Selv om vi i år har et overraskende lite 1.klassekull på 36 elever, så har tendensen vært at kullene har økt i elevantall. Vi har trinn på opptil 75 elever. Det er mange å «se» og bli godt kjent med for en lærer. Relasjonen mellom elev og lærer er noe av det viktigste for å ta vare på barna. Å bygge gode læringsmiljøer med god oppfølging er lettere i mindre grupper. Vi har derfor valgt å ha kontaktlærere som bruker mesteparten av tiden på sin gruppe. Det gir en større mulighet til bedre å følge opp hvert barn både faglig og sosialt. Hele trinnet skal likevel være sammen om mye og ha en sterk fellesskapsfølelse. Det vil være noen bytter av kontaktlærere innad på trinnet. Nye klasselister finner dere på Skooler. Bruk innloggingslenke på hjemmesiden.

Velkommen til skolestart mandag 19.august!

Kl.08.30 for 2.-7.trinn
Kl.09.30 for 1.trinnKlikk for stort bilde

Kari Skaalvik

Rektor Oserød

Onsdag 27. november 2019 kl.18.00-20 inviterer FAU, FKFU (Færder kommunale foreldreutvalg) og Færder kommune til storforeldremøte i Nøtterøy kulturhus.

Til foreldremøtet har vi invitert Mathias Øhra. Han er en frisk, levende og engasjert pedagog fra fra universitet i Sør-Øst Norge  som skal holde foredraget «Livsmestring i selvrealiseringens tid»

Folkehelseprosjektet i Færder vil også bli presentert, her vil du blant annet få gode råd og tips fra ungdom og foreldre for hvorfor det er viktig at foreldre engasjerer seg.

Mattias Øhra:
De voksne må ta mer ansvar. De bør bør vise at det å være helt alminnelig er helt greit. Alle bør senke skuldrene litt,  ikke alltid jakte på det som er bedre, finere, sunnere eller mer trendy.

Vi opplever at det er flere og flere elever som har klokker som de kan ringe og sende meldinger fra, og det kan tas bilder. Disse klokkene har de samme funksjonene som mobiltelefoner og reglene vil derfor være de samme. Det betyr at klokkene ikke skal brukes og skal ligge i sekken i skoletiden

Folkehelseinstituttet oppfordrer alle landets skoler og barnehager til å delta på nasjonale halvårlige aksjoner mot hodelus som arrangeres årlig i uke 10 og 35.

Jeg håper alle elever og foresatte på vår skole støtter opp om aksjonen slik at vi i fellesskap kan redusere luseplagen hos oss.

Les mer på Folkehelseinstituttet

Fremgangsmåte for å sjekke for hodelus.

Nytt ved skolestart 2019-20: Skooler har lansert ny Android-app, men den funker dessverre ikke for alle enda. Vi oppfordrer alle som ikke kommer inn via appen, til å bruke Skoolers nettportal, se nedenfor. (Den framstår like bra som appen på f. eks. telefon.)

Innlogging elever og lærere: Skooler for elever og lærere

Innlogging foresatte: Skooler

Her er en kort film om Skooler for foresatte.

Tips til lagring av bokmerke/favoritt på pc:
(Merk at fremgangsmåten vil variere noe avhengig av hvilken nettselser du bruker)

Du får tilgang til barna dine hvis de er elever i Færder-skolen, og du kan følge med på fravær og mye mer etter hvert som skolene tar funksjonene i bruk. Se eksempelsider til slutt i Skooler-info.

Bruk denne lenken til å logge inn på Skooler hvis ikke appen fungerer.

Kjære foresatte.

Mitt første skoleår på Oserød skole er straks over, og jeg vil takke for godt samarbeid, spesielt med FAU. Neste skoleår bringer med seg spennende endringer med Fagfornyelsen og mer temaundervisning.

Her på bygget utbedres ventilasjonsanlegget, og i den forbindelse vil basene bli delt av med doble dører. Dette vil gjøre det mulig å organisere annerledes med mer ro i basisgrupper. Teamet og trinnene vil likevel stå sterkt sammen.

Jeg ønsker dere alle en riktig god sommer!

Vennlig hilsen Kari-rektor

Fritid Færder inviterer ungdom i aldersgruppen 13–18 år til sommerkvelder på Teigar ungdomskole i juli.

IST Direkte er et nettbasert system for daglig kommunikasjon mellom SFO og hjemmet som vi skal ta i bruk på alle kommunale SFO.  Det er derfor viktig at foresatte legger inn nødvendig informasjon om sitt barn og bruker dette for å legge inn ferieperioder, ulike avtaler ol. Fra begynnelsen av mars tar vi systemet i full bruk.

Innlogging for foresatte: https://faerder.direktesfo.no

Vi har laget noe korte veiledere for å hjelpe deg som foresatt i gang, dersom du trenger det

Hvis du ønsker eller trenger kan du lese brukerdokumentasjonen for IST Direkte. (PDF, 995 kB)

Fant du det du lette etter?