Til alle foresatte ved barneskolene, foresatte til skolestartere høsten 2019 og ungdomsskolene i Færder kommune!

Alle skolene i Norge får nye føringer fra høsten 2020 som vil endre hva som skal læres, og hvordan man lærer på skolen. Føringene er en naturlig følge av at verden, arbeidsplasser, måten vi samarbeider på og måter vi løser problemer er endret. Forandring skjer i stadig raskere tempo; Hva betyr dette for skolehverdagen til ditt barn?

Vi oppfordrer alle til komme da arrangementet er ment som et ledd i den viktige dialogen mellom skole og hjem. Derfor kommer denne invitasjonen tidlig, slik at du kan sette av tiden.

Velkommen til Nøtterøy kulturhus for å høre mer om dette og spille inn dine tanker (via telefon)!

Tid: 9. april, kl. 18.00-19.30

Innlegg ved: Ann Kristin Johansen, prosjektleder for fagfornyelsen i Færder, Yngve Lindvig, veileder for Færderskolene i dette arbeidet

Med vennlig hilsen Kjell Jensen, virksomhetsledere for Færderskolene

Innlogging elever og lærere: Skooler for elever og lærere

Innlogging foresatte: Skooler

Her er en kort film om Skooler for foresatte.

Fra Januar 2019 erstattes Fronter med Skooler i alle Færder-skolene. Vi anbefaler foresatte å installere Skooler-appen fra Google Play/Appstore eller gå inn på Skooler Foresatteportal (se innloggingslenke ovenfor). Innlogging skjer med ID-porten.

Du får tilgang til barna dine hvis de er elever i Færder-skolen, og du kan følge med på fravær og mye mer etter hvert som skolene tar funksjonene i bruk. Se eksempelsider til slutt i Skooler-info.

2019 i soloppgang 1

Færder kommune har som mål at barn og unge har en meningsfull fritid og et godt utbygd fritidstilbud.

Kirke

Onsdag 19.desember kl 10.30 er det adventsgudstjeneste i Nøtterøy kirke for elevene på Herstad skole.

7. trinn har vært med på planleggingen og bidrar med elevinnslag i form av sang, tenning av lys og tekstlesing.

Foresatte er hjertelig velkomne til å være med i kirken.

Parallelt med dette vil skolen arrangere et likeverdig, alternativt tilbud på skolen.
Dette vil på Herstad skje på følgende måte:
Først vil elevene gå en tur sammen med læreren som avvikler det alternativet tilbudet. Deretter vil elevene får se en film om ulike juletradisjoner og snakke om innholdet etterpå. Alle elevene skal lage en liten skriftlig presentasjon om hvilke tradisjoner som er viktige for dem i desember.

For første gang blir det påmelding til adventsgudstjenesten. Dette er fordi retningslinjene fra Utdanningsdirektoratet sier at skolene bør praktisere en påmelding, fremfor en reservasjonsordning.

Utdanningsdirektoratet sier følgende om det alternativet tilbudet:

Skolegudstjeneste og alternativt tilbud

Skoler som tilbyr elevene å delta på en skolegudstjeneste, må også tilby et likeverdig alternativ for elever som ikke ønsker å delta på gudstjeneste. Dette skal være noe annet enn en gudstjeneste, men det alternative tilbudet skal også være et pedagogisk opplegg der elevene lærer om kultur og tradisjoner i Norge. Det skal være et planlagt tilbud, og skolen skal gi god informasjon til elever og foreldre om hva det alternative tilbudet er.

Eksempler på alternative tilbud er temadag, lesestund, sangstund, lysfest eller andre aktiviteter knyttet til kultur og tradisjoner for ulike høytider i løpet av året. Verken skolegudstjenesten eller det alternativet tilbudet skal være en del av KRLE-faget.

For mer informasjon om gudstjenester arrangert i skoletiden:

powerPoint_16-9-2

Med lys og reflekser blir du en synlig syklist i trafikken. Da blir du oppdaget tidligere av bilister, og farlige situasjoner kan lettere unngås.

Vi ønsker å informere om at det er oppdaget hodelus hos enkelte elever på skolen. For å få bukt med problemet, ber vi dere sjekke alle i husstanden så snart som mulig med lusekam. Kun om alle bidrar, vil det være mulig å bli kvitt hodelus i nærmiljøet. Hodelus er helt ufarlig, men kan være ubehagelig. Kløe i hodebunnen er et symptom på lusesmitte, men det kan ta flere uker fra man blir smittet til eventuell kløe starter. Det er viktig at lusesmitte blir oppdaget så raskt som mulig for å unngå spredning. Vennligst følg rådene nedenfor for å sjekke og behandle.

Leser i bok 1

Hovedmålet med planen er å styrke språk-, lese – og skriveopp-
læringen i Færder kommune.
Den som ikke har språk, forblir utenfor
fellesskapet, med alt det innebærer.
Det er vårt oppdrag, å bidra til at vi gir
barn og ungdom de beste vilkåra for å utvikle sine språk- og leseferdigheter.

Skjermbilde

Nå er kommunens Språk-, lese- og skriveplan ferdig revidert og kan leses her

Fant du det du lette etter?