Færder kommune inviterer til et treff for foreldre/ foresatte som har barn som av ulike årsaker strever med å gå på skolen.  Dette er en krevende situasjon for barnet og de som står rundt, og det kan være nyttig å møte andre som har tilsvarende opplevelser.

Barn født i 2014 skal begynne på skolen høsten 2020.

I begynnelsen av januar sendes informasjon om skoleinnmelding elektronisk til alle foresatte.

De som har reservert seg mot elektronisk kommunikasjon, vil få informasjon pr.post.

NB! Innmeldingen gjelder også elever fra Husøy født i 2014.

Foresatte som ikke har mottatt elektronisk melding eller brev i løpet av januar, bes ta kontakt pr. e-post: ams@faerder.kommune.no

Aktiv Tønsberg og Færder er et gratis aktivitetstilbud for barn og unge. Tilbudet starter opp igjen i uke 37. Bli med! Kalenderen er nå oppdatert med nye aktiviteter.

Som følge av flere bekymringsmeldinger om økende rusbruk, beefing, voldsbruk og avtalte slåsskamper samt filming av slåsskampene ble det i våres satt sammen en prosjektgruppe i Færder kommune, som skulle kartlegge situasjonen og gi forslag til tiltak. Onsdag 18. september ble rapporten «Beefing, voldsbruk og avtalte slåsskamper blant ungdom i Færder» lansert. Rapporten inneholder funn og forslag til handlingsplan.

Nytt etter høstferien 2019: Skooler har lansert nye apper for foresatte (Android og iPhone). Tilbakemeldingene så langt tyder på at de fungerer mye bedre enn de forrige.

Elever og lærere har fått egen Skooler-app. Lastes ned gratis fra App Store eller Google Play.

Vi minner om at man kan bruke Skoolers nettportal, se nedenfor. (Den framstår like bra som appen på f. eks. telefon.)

Innloggingslenke elever og lærere: Skooler for elever og lærere

Innloggingslenke foresatte: Skooler

Her er en kort film om Skooler for foresatte.

Se gode tips for elever (Herstad er brukt som eksempel - ellers likt for alle skoler):

Se tips for foresatte til lagring av bokmerke/favoritt på pc:
(Merk at fremgangsmåten vil variere noe avhengig av hvilken nettselser du bruker)

Du får tilgang til barna dine hvis de er elever i Færder-skolen, og du kan følge med på fravær og mye mer etter hvert som skolene tar funksjonene i bruk. Se eksempelsider til slutt i Skooler-info.

IST Direkte er et nettbasert system for daglig kommunikasjon mellom SFO og hjemmet som vi skal ta i bruk på alle kommunale SFO.  Det er derfor viktig at foresatte legger inn nødvendig informasjon om sitt barn og bruker dette for å legge inn ferieperioder, ulike avtaler ol. Fra begynnelsen av mars tar vi systemet i full bruk.

Innlogging for foresatte: https://faerder.direktesfo.no

Vi har laget noe korte veiledere for å hjelpe deg som foresatt i gang, dersom du trenger det

Hvis du ønsker eller trenger kan du lese brukerdokumentasjonen for IST Direkte. (PDF, 995 kB)

Vi har fått ny innlogging for de foresatte i IST Direkte: https://faerder.direktesfo.no

Den gamle adressen vil fungere en stund til, men det vil ikke være mulig å logge inn ved MinId der.

NB! Vi anbefaler å ikke bruke Internett Explorer som nettleser, siden noen opplever at siden ikke fungerer ved bruk av IE.

Færder kommune har fått en ny løsning for å i vareta Individuell opplæringsplaner (IOP) og liknende elevdokumenter som forsatte og eldre elever har innsyn i.

Foresatte kan logge inn å se hvilke dokumenter skolen har laget og innholdet i disse.

Hvis du har spørsmål omkring ditt barns dokumenter så ta kontakt med kontaktlærer eller ledelsen ved skolen din.

Hovedmålet med planen er å styrke språk-, lese – og skriveopp-
læringen i Færder kommune.
Den som ikke har språk, forblir utenfor
fellesskapet, med alt det innebærer.
Det er vårt oppdrag, å bidra til at vi gir
barn og ungdom de beste vilkåra for å utvikle sine språk- og leseferdigheter.

Fant du det du lette etter?