Er du bekymret for barnet ditt som ikke vil på skolen eller i barnehagen?
Er du selv en elev som synes det er vanskelig å komme på skolen?
Ta kontakt med oss så kan vi hjelpe til før utfordringene vokser seg større.

På grunn av begrensninger knyttet til arrangement i dagens covid-19 situasjon er barnetog og det faste 17. mai arrangementet på Føynland skole avlyst.
17. mai komiteen ønsker likevel at vi skal feire dagen “sammen” gjennom en digital feiring på Facebook! Søk opp «17maifoynlandskole» eller gå til facebook.com/groups/17maifoynlandskole for å bli med. Se vedlagt infoskriv for mer informasjon

Velkommen tilbake til skolen. Vedlagt ligger et informasjonbrev om oppstarten.

Kommunen vil refundere betaling for de dagene barnehagen og SFO har vært stengt. Faktura for april vil bli redusert for antall stengte dager i mars når faktura sendes ut ca. 1. april.  Faktura for mars med forfall 20/3 betales som normalt.

Retten til tilsyn i tilfeller der begge foreldre er personell i yrker som er samfunnskritiske,  utvides til 12 år. Ordningen gjelder der annet tilsyn ikke er mulig. Søknadsskjema finner du her

Vennlig hilsen virksomhetsdirektør for oppvekst, Hilde Schjerven

• Helsestasjonen har tilnærmet normal drift med smittevernhensyn, åpningstid 08-1500. De fleste kontrollene går som normalt med unntak av grupper, hjemmebesøk erstattes av konsultasjon på helsestasjonen. Helsesykepleier tar kontakt hvis avtaler avlyses. Det er ingen drop-in veiing eller andre oppmøter uten avtale. Hvis barnet eller forelder har symptomer på forkjølelse, må avtale utsettes. Det gjøres ny avtale. Det anbefales at kun en forelder følger barnet. Hvis du har spørsmål kan du ringe resepsjonen tlf: 408 01 230.
  • Skolehelsetjenesten er tilgjengelig på skolene fra uke 18. For 1. til 4. trinn er det ordinær drift med noen tilpasninger, inkludert vaksinasjon 2. trinn. For 5. til 10. trinn gjennomføres vaksinasjon, høyde/vekt og trivselssamtaler 8. trinn.
  • Svangerskapsomsorgen har ordinær drift fra uke 17. Det vil ikke tilbys barselbesøk eller kurs/gruppevirksomhet.

• Psykisk helseteam for barn og ungdom er tilbake til tilnærmet normal drift, men med noen begrensinger knyttet til smittevernhensyn. Tlf: 908 37 593. Send SMS med navn hvis vi ikke tar telefonen, så ringer vi deg tilbake. Vi har psykolog, familieterapeut og helsesykepleier i teamet. Telefonen er bemannet på dagtid 08-1530.
  • Fysioterapi og ergoterapitjenesten er tilbake til normal drift med noen begrensninger knyttet til smittevernhensyn. Tjenesten er tilgjengelig på telefon: 951 93 520.
  • Foreldreveiledning: ved behov for foreldreveiledning kan henvendelse rettes til fast helsesykepleier på helsestasjon eller skolehelsetjeneste, eller foreldreveiledningsteamet (SFT): Katrine Eik, tlf. 941 62 906 Maria Tandberg Rindsem, tlf. 905 25 428 Runar Haugan, tlf. 409 14 468

• Helsestasjon for ungdom har vanlig drift fra uke 17, men konsultasjoner avtales på forhånd. Helsesykepleier kan kontaktes på telefon/SMS: 959 72 595
  • Andre hjelpetelefoner:

Ut skoleåret vil elever som har fravær av helsegrunner, slippe å gå til fastlegen for å få dokumentert fraværet.

Bakgrunnen for dette er at helsepersonell må prioritere annet arbeid, blant annet med koronaviruset. Helsedirektoratet har bedt om at elever ikke oppsøker fastlegen for å få dokumentasjon på fravær av helsemessige grunner.

Kunnskapsdepartementet har besluttet at unntaket fra dokumentasjonskravet for fravær skal gjelde ut skoleåret 2019/2020. Fra skolestart høsten 2020 vil de vanlige kravene til dokumentasjon igjen være gjeldende.

Foreldre til elever under 18 år og elever som er myndige, kan selv skrive egenmelding. Unntaket fra fraværsreglene gjelder fra 4. mars 2020. Endringen gjelder både for fraværsgrensen i videregående, og for føring av fravær på vitnemål og kompetansebevis i grunnskolen og videregående.

Utdanningsdirektoratet

I forbindelse med coronaviruset følger skolen Helsedirektoratets og folkehhelsesinstituttets anbefalinger for generelle hygieneråd for forebygging av smitte i skole og barnehager. Vi ber alle foresatte om å snakke med barna om dette.

I 2020 gjennomføres junior-ungdataundersøkelsen i Færder kommune blant elever i 5.–7. klasse. For å gi et godt bilde av situasjonen i Færder, er det viktig at så mange som mulig deltar.