Vil du bli instruktør for seniorer over 65 år?

Senior som trener. Foto. - Klikk for stort bilde

Ønsker du å bidra til at kommunens seniorer skal bli sterkere og stødigere, samtidig som du selv får trim og sosialt samvær?

Vi trenger frivillige instruktører til treningsgruppen «Sterk og stødig». De frivillige instruktørene vil få kurs og oppfølging av kommunens fysioterapeuter. Vi ser helst etter frivillige som kan delta en gang i uka. Det er ikke noe hinder om man ikke kan delta hver gang så lenge vi får planlagt dette.

Opplæringen av de frivillige instruktørene vil foregå i mai 2019. Gruppetreningene ønsker vi å starte opp med til høsten.

Er dette noe for deg?

Ta kontakt med Irmelin Skjold, telefon 975 15 438 eller e-post: irmelin.skjold@faerder.kommune.no.

Om «Sterk og stødig»

Den norske modellen «Sterk og stødig», forebyggende treningsgrupper for seniorer, baserer seg på flere internasjonale studier som har undersøkt effekten av balanse- og styrketreningsprogram for eldre med risiko for fall og funksjonssvikt. Målgruppen for «Sterk og stødig» er hjemmeboende eldre som klarer seg godt i eget hjem uten særlig bistand fra kommunen. De må være i stand til å gå uten hjelpemidler innendørs, men erfarer endringer i bevegelsesfunksjon, ustøhet i enkelte situasjoner, redusert gangfunksjon og som redsel for å falle og/eller har falt. Alle instruktører av treningsgruppene har vært igjennom «Sterk og stødig» instruktøropplæring.

Dette er et helsefremmende og forebyggende lavterskeltilbud for seniorer, som bidrar til at flest mulig eldre kan leve selvstendige liv med minst mulig hjelpebehov lengst mulig.

Innholdet i modellen er utviklet av fagmiljøet GeMS (Geriatri, bevegelse og slag) ved NTNU i samarbeid med Trondheim kommune og en ressursgruppe av fysioterapeuter fra flere norske kommuner.

Irmelin Skjold
Folkehelsekoordinator
Fant du det du lette etter?