Vanningsrestriksjoner

vanner med hageslange - Klikk for stort bilde

På grunn av kapasiteten i vannledningsnettet innføres det vanningsrestriksjoner hver sommer slik at alle skal få vann til nødvendig forbruk.

Færder kommune er, i likhet med de øvrige kommuner i Vestfold, i en særdeles utsatt situasjon på grunn
av langvarig varme og tørt vær. Dette fører til at vannforbruket er ekstremt høyt, samtidig som risiko for
brann er tilsvarende stor. Disse samvirkende årsakene gjør at det er svært viktig at alle tar
samfunnsansvar og respekterer vanningsrestriksjonene.

Vanningsrestriksjonene gjelder fra og med mandag 21. mai til fredag 24. august 2018.

Vanning kan skje på følgende dager etter forbokstav i familienavnet eller borettslagets navn i tidsrommet mellom kl. 18.00 og 23.00. (Det er siste etternavn til den som mottar faktura for kommunale eiendomsgebyr, som gjelder.)

A - G     Mandag og torsdag
H - L     Tirsdag og fredag
M - Å    Onsdag og lørdag

NB! Ved brannutrykning må all vanning stoppes.

Hva er tillatt

• Det er tillatt å vanne med håndholdt slange med påmontert munnstykke.
  • Det er tillatt å vanne med en spreder pr. eiendom.
  • Sprederen må plasseres slik at hovedmengden av vannet kommer på bed, busker og lignende.
  • Ovenstående er tillatt i henhold til vanningsplanen.
  • Vanning med kanne er tillatt når som helst.

Hva er ikke tillatt

• Plenvanning er ikke tillatt.
  • Fritidsboliger/hytter har ikke tillatelse til å vanne med spreder.

Dispensasjon

Det kan gis dispensasjon for vanning av nysådd plen eller ferdigplen samt nyanlagte busker og hekker. Søknad om dispensasjon sendes til service@faerder.kommune.no. Vanningen må foregå mellom kl. 18.00 og 23.00.

Fant du det du lette etter?