Sjekk hekken før skolestart

Klikk for stort bilde

Har hekken blitt for høy i sommer? Høy hekk i veikryss og små barn på vei til skolen kan være en dårlig kombinasjon. Nå drar vi i gang en hekkedugnad for å gjøre skoleveier trygge til skolestarten.

Snart skal hundrevis av barn ut på skoleveiene igjen, og mange for første gang. De minste er vanskelige å få øye på i trafikken, og særlig om det er høye busker og hekker langs skoleveiene. Derfor oppfordres hageeiere til å sjekke høyden på hekken og klippe hvis den hindrer god sikt for barna.

Fri sikt til skolestart

Målet med hekkedugnaden, er å få hageeiere med på å ta en vurdering av hekker, busker og trær. Særlig i veikryss, bør ikke vegetasjonen være høyere enn 50 cm. Da ser de minste barna over hekken, og de blir sett av andre trafikanter.

Skolene starter 19. august, og ambisjonen er at dugnaden skal bidra til å trygge skoleveiene før hundrevis av skolebarn legger i vei.

Manglende sikt er avgjørende faktor

De minste barna har ofte liten trafikkforståelse og kan ha en uforutsigbar oppførsel i trafikken. I tillegg kan de ha problemer med å se bilene over hekker og busker på skoleveien, og bilistene kan ha problemer med å se de små skolebarna.

Undersøkelser Statens Vegvesen har gjort, viser at «manglede sikt» er en avgjørende faktor i nesten hver tredje dødsulykke på sykkel.

Takk for at du bidrar til en trygg og sikker skolevei i ditt nabolag!

Fant du det du lette etter?