I år får du valgkortet ditt digitalt

Klikk for stort bilde

Ved årets valg får du en SMS med lenke til valgkortet ditt. Dermed har du valgkortet på mobilen og lett tilgjengelig når du skal stemme.

De fleste velgerne i kommunen får valgkortet for kommunestyre- og fylkestingsvalget digitalt i stedet for på papir i postkassen. Du skal ha mottatt en SMS med lenke til valgkortet. Lenken viser til din digitale postkasse hvis du bruker Digipost eller e-Boks. Hvis du ikke har digital postkasse får du valgkortet ditt på en personlig side på valg.no.

Har du reservert deg mot digital kommunikasjon med det offentlige, eller ikke har benyttet ID-porten på 18 måneder, får du valgkortet på papir via brevpost.

Slik bruker du valgkortet

Du får en SMS med en lenke. Du åpner denne lenken, og kommer til pålogging for ID-porten. Du logger deg på ID-porten som du vanligvis gjør, og når du er pålogget kommer du automatisk til valgkortet ditt. Du kan enten ta et bilde av dette, eller logge deg på når du kommer til valglokalet.

Dersom du tar bilde er det viktig at du får med strekkoden som finnes på valgkortet. Det er denne valgmedarbeiderne trenger.

Det er lurt å ha valgkortet klart før du kommer til urnen. Du kan vise valgkortet som et bilde, eller være innlogget og ha valgkortet klart på mobiltelefonen.

Du må ikke ha valgkortet med deg for å stemme, men det sparer deg for tid. Husk legitimasjon.

Dersom du ikke har smarttelefon:

• Hvis du benytter Digipost eller E-boks kan du hente valgkortet fra deres nettsider.
  • Dersom du ikke benytter Digipost eller E-boks, kan du gå inn på nettsiden: www.valg.no, logge deg inn på den måten du vanligvis logger deg på ID-porten og hente valgkortet ditt der.

Dersom du ikke kan ta skjermbilde eller bilde av valgkortet ditt (husk å få med strekkoden) kan du skrive ut valgkortet og ta det med i valglokalet.

Husk at du kan stemme uten valgkort, så dersom ingen av fremgangsmåtene over passer for deg kan du ta med deg legitimasjon og stemme uansett!

Forsøk

Kommunen deltar i et forsøk med elektronisk utsendelse av valgkort. Det er Valgdirektoratet som har ansvar for forsøket. Totalt 18 kommuner rundt om i landet deltar i forsøket, og rundt 550 000 velgere får valgkortet digitalt. Målet er å se på nye måter å sende valgkortet på, for å gjøre det lettere for velgerne å bruke valgkortet. I tillegg fører digitale valgkort til mindre bruk av papir og reduksjon av kostnader.

Digitalt valgkort

Valglistene med kandidater samt mer info om valg

Fant du det du lette etter?